ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 3 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΑΓΙΟ ΠΑΪΣΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ

Οδική εκδρομή 3 ημέρες στη Θεσσαλλονίκη στον Άγιο Δημήτριο, Άγιο Παΐσιο και άλλα μέρη

In Νέα by myronzwhs

Εκδρομή 3 ημέρες στη Θεσσαλλονίκη στον Άγιο Δημήτριο, Άγιο Παΐσιο και άλλα μέρη.

1η ημέρα Τρίτη 02/01/2024, Αθήνα | Ιερά μονή Αγίου Διονυσίου Ολύμπου | Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση, κατευθυνόμαστε στους πρόποδες του Ολύμπου, για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω. Ο Άγιος Διονύσιος δημιούργησε ένα μνημείο σπάνιας αρχιτεκτονικής και αισθητικής, ιδανικά ενταγμένο στο φυσικό περιβάλλον. Αιώνες πριν, η φήμη του παλαιού Μοναστηριού, ξεπέρασε τα όρια του Ελλαδικού χώρου, φτάνοντας ως την τσαρική Ρωσία. Αλλά και σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι ανεβαίνουν να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν στον Άγιο.

Μετά το προσκύνημα μας συνεχίζουμε για την Θεσσαλονίκη και το ξενοδοχείο διαμονής μας. Τακτοποιήση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο στο ξενοδοχείο σε μπουφέ και διανυκτέρευση.

2η ημέρα Τετάρτη 03/01/2024, Ιερά μονή Αγίου Ιώαννη Θεολόγου Σουρωτής | Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θετόκου Ορμύλιας | Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου

Νωρίς το πρωί, αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για να επισκεφτούμε την γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Σουρωτής, η οποία βρίσκεται σε ένα καταπράσινο τοπίο. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα στο καθολικό της, όπου βρίσκονται τα Λείψανα του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη, αλλά και στον τάφο του Αγίου Παϊσίου.

Μετά το προσκύνημά μας εκ νέου αναχώρησηγια το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, για να επισκεφθούμε το μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου 1,5 χιλιόμετρο βορειανατολικά του Βατοπεδίου και 4 χιλιόμετρα από την Ορμυλία. Πρόκειται για το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και με οικουμενική ακτινοβολία, φιλοξενόντας 130 άτομα, εκ των οποίων 110 μοναχές 20 ιερείς, δόκιμες μοναχές, εργάτες και διοικητικά στελέχη. Το Καθολικό είναι ναός Βυζαντινού ρυθμού με τρούλο, στον οποίο ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει ψηφιδωτά δάπεδα φιλοτεχνημένα από τις μοναχές, αλλά και περίφημες τοιχογραφίες από την αγιογραφική ομάδα της Μονής.

Ελεύθερος χρόνος για προσκήνυμα και πνευματική ηρεμία και γαλήνη και αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Θεσσαλονίκη. Χρόνος για προαιρετικό γεύμα και βόλτα στην πόλη. Στην συνέχεια επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και τέλος επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο στο ξενοδοχείο σε μπουφέ και διανυκτέρευση.

3η ημέρα Πέμπτη 04/01/2024, Θεσσαλονίκη | Περιήγηση πόλης | Ναός Αγίας Παρασκευής Τεμπών | Καμμένα Βούρλα | Αθήνα

Πρωινό σε μπουφέ και επιβίβαση στο πούλμαν για να περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής μας στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση, αφού αποτελέι σχεδόν παράδοση για κάθε πιστό οδηγό που διέρχεται στην κοιλάδα των Τεμπών, για το θαυματουργό Αγίασμα της Αγίας Παρασκευής. Στη φημισμένη αυτή κοιλάδα των Τεμπών ανάμεσα από τον Όλυμπο και την Όσσα βρίσκεται η γνωστή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, που κτίστηκε περίπου το 1910 από τον Ο.Σ.Ε. με τη χρηματοδότηση των σιδηροδρομικών υπαλλήλων.

Ακρίβως δίπλα από τον ναό της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται μια μικρή σπηλιά. Εκεί είναι και το αρχικό προσκύνημα, όπου στο τέλος της σπηλιάς από μια οπή στο βράχο αναβλήζει το θαυματουργό Αγίασμα της Αγίας Παρασκευής. Η σπηλιά είναι τόσο μικρή που κάθε φορά χωράει με τα βίας μόνο ένας άνθρωπος και αν είναι αρκετά ψηλός πρέπει να μπει σκυμμένος.

Ο ιερός ναός της Αγίας Παρασκευής Τεμπών, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Θεσσαλίας. Έτσι κι εμείς θα σταματήσουμε για να προσκυνήσουμε στη χάρη της Αγίας και να μας κρατάει υγιείς και μακριά από κάθε κακοτοπιά. Έπειτα συνεχίζουμε προς τα Καμμένα Βούρλα με χρόνο για φαγητό. Τέλος αναχώρηση για Αθήνα όπου με στάση για ξεκούραση θα φτάσουμε το βραδάκι πλημμυρισμένη από ευλογία.

Περιλαμβάνονται:

  • Δύο διανυκτερεύσεις σε κεντρικότατο ξενοδοχείο 4*.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά σε μπουφέ.
  • Μεταφορές – Περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ποτά και αναψυκτικά
  • Γεύματα και δείπνα εκτός της ημιδιατροφής στο ξενοδοχείο.
  • Φιλοδωρήματα.
  • Είσοδοι και μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα.

Η εκδρομή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ RCK Travel.

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ

Δίκλινο / Τρίκλινο

Δίκλινο / Τρίκλινο Μονόκλινο
250 €310 €
ΠΑΙΔΙΚΟ210 €
Ξενοδοχείο: Hotel Anatolia Thessaloniki 4* (Διεύθυνση: 13, Λαγκαδά, Θεσσαλονίκη 54629)

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 100 €.