Ακολουθία Ακαθίστου Ύμνου

In Νέα by myronzwhs

Την Παρασκευή 8 Απριλίου στις 19:00 τελέστηκε η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ.κ. Μάρκος, ο οποίος στο κήρυγμά του, μεταξύ άλλων, ευχήθηκε η Θεοτόκος να σκέπει το στρατό μας και την Ηγεσία του που φροντίζουν και φυλάσσουν τα σύνορα της πατρίδας μας.

Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τον παριστάμενο υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Χαρδαλιά, τον προέτρεψε σύντομα να ξανά επισκεφθεί τη νήσο Χίο και τα άλλα όμορα ακριτικά νησιά της περιφέρειας του, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε κανείς άλλος (Τουρκική ηγεσία) δεν μπορεί να απαγορέψει να έρχεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στα Ελληνικότατα ακριτικά μας νησιά.

Μετά το λόγο του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου δώρισε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου αντίγραφο από την 8η έκδοση του Χιακού Λειμωναρίου επί ευκαιρία των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, τιμώντας έτσι τους ισχυρούς δεσμούς του με τον Ιερό Ναό και την πόλη του Νέου Φαλήρου, υπενθυμίζοντας ότι και ο ίδιος υπηρέτησε στο Ιερό Ναό μας και χειροτονήθηκε Επίσκοπος.

Βρείτε περισσότερες φωτογραφίες από την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου ακολουθώντας το σύνδεσμο: https://photos.app.goo.gl/cTf8VvgG19KNZuC78